Anne-Marie Mineur

Weblog
Anne-Marie Mineur

dinsdag 10 februari 2015, 16.42 uur – Anne-Marie Mineur
Categorie: Europa, TTIP, transparantie, vrijhandelsverdragen

Regelgeving in TTIP nog steeds ondemocratisch en ondoorzichtig

De manier waarop de Europese Commissie regelgeving wil gaan weggeven aan het bedrijfsleven, leidt tot grote zorgen bij de SP. De nieuwe voorstellen in het kader van het vrijhandelsverdrag met de Verenigde Staten, TTIP, halen de democratische controle weg bij de volksvertegenwoordiging en zetten een streep door de onafhankelijkheid en transparantie van onze wetten en regels.

Open de deur voor transparantie

Open de deur voor transparantie. Foto: GUE/NGL

SP-Europarlementariër Anne-Marie Mineur verzet zich tegen de voorstellen van Eurocommissaris Malmström: “De commissaris wil het opstellen van regels en wetten uitbesteden aan een soort van Geheime Raad die is samengesteld uit belanghebbenden. Wie er in dat orgaan komen, is niet duidelijk, maar dat het bedrijfsleven een dikke vinger in de pap zal krijgen, lijdt geen twijfel. Of er onafhankelijke maatschappelijke organisaties zullen mogen aanschuiven, is nog maar helemaal de vraag. In plaats van een democratisch verkozen parlement, dat al een afspiegeling vormt van alle belanghebbenden, geeft Malmström deze taak nu weg aan een ondoorzichtig orgaan dat geen enkele verantwoording hoeft af te leggen.”

De SP strijdt tegen TTIP en de andere vrijhandelsverdragen waarmee de Europese Unie grote macht overdraagt naar het bedrijfsleven. Mede om die reden pleit de SP voor een referendum over deze verdragen.

Reageren? »

Reageren?

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

Recente reacties

Twitter-berichten

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Veelgebruikte termen

A27 Agnes Kant AOW arbeiders beeldvorming bestuur bezuinigingen brainstorm Buitenweg burgerinitiatief commissie farmaceutische industrie fractie GroenLinks Hessing HR-A27 Jan Marijnissen Larenstein ledenvergadering links LUW marktwerking Marx marxisme onderhandelingen onderzoek partijcultuur Paulus Jansen peilingen privacy progressief provinciale staten publicatie Rijkswaterstaat sociaal-democratisch socialisme SSGM statenfractie Sytze Faber thuiszorg Tweede Kamer verkiezingen versoepeling ontslagrecht WW zorg